Skip to main content

CHUN CORNDOG IOI City Mall Crunchy Kruppp krappp Giteww~

Hujung minggu lepas sis yaya ke IOI City Mall Putrajaya dengan Mr Husband, tetiba nampak satu kedai yang baru menapak kat IOI nie. Punyalah ramai orang beratur. Ohhh rupanya kedai CHUN corndog yg famous kat Korea tu, katanyerrr. Masa tu memang queue panjang sangat, so kami pun batalkan niat nak cuba.

Minggu ni sis yaya pergi lagi ke IOI City Mall dengan adik. Kami pegi on weekdays, so orang tak ramai. Sempatlah kami ke CHUN. Masa nak beli queue tak panjang macam weekend hari tu, ada empat orang tengah beratur, tapi kat dalam ramai yang tengah tunggu order siap. Sis yaya bagitau awal-awal yea kedai dia kecik je. Senang nak crowded. So korang tunggu jelah kat luar, bagi memudahkan orang lain yang belum order. Nak tunggu dalam pun boleh, pandai-pandai la korang menyelit.


Budak eksited nak cuba corndog korea.

Kat CHUN ni ada tiga pilihan corndog.
1. THE OG (RM7.80) - Corndog sosej biasa tanpa cheese.
2. CHEDDAR (RM9.50) - Corndog dengan keju cheddar & sosej.
3. MOZZA (RM9.30) - Separuh keju mozarella, separuh sosej.

Credit pic thirteenpersona.blogspot.

Korang boleh jugak topup salutan luar dia dengan POPO FLUFF (ketulan kentang) atau CURLY CRUNCH (alaa mee segera jer, sis tengok dia pakai brand Vits) tambah RM1.50. Sis yaya suggest POPO FLUFF sebab tengok ramai order yang tu.

Ni plak harga combo dengan air. Korang boleh pilih air dia ala2 mocktail.

So kami order yang paling famous, MOZZA tiga ketul, yang ala carte sajoo sebab adik sis dah beli DaBoba, Sushi Empire lagi, oii sakan ngkau. Pastu kami tunggu order siap, dalam 15 minit camtu. Bila dah siap akan keluar nombor resit kat skrin. Yeayy dah boleh pickup kat kaunter.

Tadaaa... Tak sabar nak ngap.

Tiga ketul corndog debab.

Kat kaunter pickup tu korang boleh pilih macam-macam sos untuk drizzle atas corndog. Ada mayonis, sos cili, sos BBQ dan sriracha. Bagi sis yaya, kombinasi sos paling sedap ialah mayonis+sos cili+BBQ. Tapi yang tu mengikut selera korang lah ye.

Overall, rasa dia lebih nikmat bila makan sejurus corndog tu siap digoreng. Barulah cheese dia boleh tarik sampai hujung alam, pastu lebih rangup. Kalau korang makan bila dah sejuk, cheese tu jadi keras. Dah takde lah cheese tarik-tarik tu. Pastu dah kurang rangup. Tapi masih sedap. So nak kenikmatan berganda, please eat while its hot!

Dahh-dahhh tolong lap air liur korang tu haha. Yang teringin nak cuba boleh ke IOI City Mall Putrajaya, level bawah tau sebaris ngan IndoBowl. Bagi sis yaya berbaloi nak beli, sekali sekala je. Sementara masih viral. Lepas hilang kuasa viral dia macam Original Cake, masa tu rasa dah tak berminat nak cuba kan.

Tu saje entry sis yaya kali ni. Harap dapat membantu korang ye. See you guys on the next entry!


Comments

Popular posts from this blog

Llao llao Frozen Yogurt Sumpah Sedappp Gerenti repeat!

Hai readers, happy 2019! Dah lama tak bersiaran, sebelum taip entry ni sis duk sapu-sapu habuk kat blog sikit. Haha. Maklum la sis sibuk dengan business... Alhamdulillah. Sis dah lama tengok orang beratur panjang depan kaunter llao llao ni. Tapi baru-baru ni je sis mula try. Rupanya sedapp hoiii. Patut ler ramai bebenor beratur. Lagi satu, sebutan llao llao ni memang berbeza daripada ejaan. Ejaan llao llao tapi cara nak sebut, yau yau. Sebelum ni hati tak terpanggil pun nak cuba, tapi masa sis jalan-jalan kat Eco Ardence Setia Alam, tetiba je llao llao ni memanggil-manggil, ditambah plak ngan cuaca panas masa tu, who can say no to a cold treat??? Nak dijadikan cerita, sebab tak biasa, sis pun fikir camne nak order ni. Ooh rupanya dah ada menu board, siap ngan harga. Ingatkan cam frozen yogurt Tutti Frutti yg kena timbang tu. Yang ni lagi senang nak order. Kat bawah ni sis sertakan menu dia. Sis pun usha-usha menu dia. Dan tertarik nak cuba yang paling mahal, SANUM. Kui.. K

GARLIC PARSLEY POTATOES dan lain-lain~Hidangan sampingan sihat, mudah & menyelerakan!

Hai semua! Sis tercari-cari mane laa gambar hidangan sampingan atau side dishes untuk Roasted Chicken ala-ala Kenny Rogers dalam fon sis ni! (Untuk resepi Roasted Chicken boleh klik di  SINI ) Skrol punye skrol gambar, haaa dah jumpa pun.. So sis mula la menaip entry ni. Hoho. Firstly, nii dia, GARLIC PARSLEY POTATOES! Kentang lembut dan rasa lemak butter yang enak, menjadikan ia hidangan sampingan kegemaran sis! Jom check out resepi. GARLIC PARSLEY POTATOES Bahan-bahan: - 4 biji kentang (saiz besar), potong wedges - Dried parsley/daun parsley segar, kalau guna yang segar, potong halus - 100gm butter - Garlic powder/serbuk bawang putih - Secubit garam Cara-cara: 1) Rebus kentang sehingga masak. Jangan terlalu lama sampai lembik tau. Cara nak tau kentang dah masak, cucuk dengan garfu, kalau senang nak tanggalkan, maknanya di dalam nya dah masak sempurna. Tos & ketepikan. 2) Dalam saucepan, cairkan butter. Bila dah cair, tutup api. Masukkan garlic powder secuku

King Oyster Mushroom masak Blackpepper~sungguh menyelerakan!

Hi lovelies! Fungus! It sounds hideous, tapi sis suka fungus!!! Dalam ertikata lain, mushroom/cendawan... Hihi. Kali ni sis nak share satu resepi menarik, yang sis olah sendiri menggunakan 'King Oyster Mushroom'. Mushroom ni agak besar drp typical mushroom, lebih tebal, 'meaty' dan kalau anda vegetarian, mushroom ni sangat sesuai sebagai pengganti ayam atau daging! Sis rasa tofu telur sgt sesuai utk incorporate dalam hidangan ni. Ala-ala chinese style gitew! Tadaa... Kuah yg pekat, rasa pedas, manis dan savory, ditambah rasa lembut tofu telur yg mengasyikkan! Chewah! Jom check out resepinya! KING OYSTER MUSHROOM MASAK BLACKPEPPER Bahan-bahan: -King oyster mushroom(1 paket, hiris panjang) -Tofu telur(1 tiub) -3 ulas bawang putih(dimayang) -2 sudu besar(sb) sos tiram -3 sb kicap manis -1 sb sos cili -Serbuk lada hitam(sukatan ikut citarasa) -1 sb tepung jangung, dibancuh sedikit air supaya larut Cara-cara: -Potong tofu telur & goreng seketika. Ket