Skip to main content

Llao llao Frozen Yogurt Sumpah Sedappp Gerenti repeat!

Hai readers, happy 2019!
Dah lama tak bersiaran, sebelum taip entry ni sis duk sapu-sapu habuk kat blog sikit. Haha. Maklum la sis sibuk dengan business... Alhamdulillah.

Sis dah lama tengok orang beratur panjang depan kaunter llao llao ni. Tapi baru-baru ni je sis mula try. Rupanya sedapp hoiii. Patut ler ramai bebenor beratur. Lagi satu, sebutan llao llao ni memang berbeza daripada ejaan. Ejaan llao llao tapi cara nak sebut, yau yau.

Sebelum ni hati tak terpanggil pun nak cuba, tapi masa sis jalan-jalan kat Eco Ardence Setia Alam, tetiba je llao llao ni memanggil-manggil, ditambah plak ngan cuaca panas masa tu, who can say no to a cold treat???

Nak dijadikan cerita, sebab tak biasa, sis pun fikir camne nak order ni. Ooh rupanya dah ada menu board, siap ngan harga. Ingatkan cam frozen yogurt Tutti Frutti yg kena timbang tu. Yang ni lagi senang nak order. Kat bawah ni sis sertakan menu dia.


Sis pun usha-usha menu dia. Dan tertarik nak cuba yang paling mahal, SANUM. Kui.. Kui...


Hah tengok SANUM kat menu board dia ni. Nampak sedappp kan. So sis pun order yang ni. Boleh pilih 3 seleksi buah, 2 seleksi coklat atau biskut, dan 1 sos. Disebabkan ada banyak sangat sos, sis tanya dia yang mana paling best. Abam tu cakap, kalau orang pompuan kebanyakannya suka caramel. Haha. So sis pilih yang tu.


Tadaa... Ni la pilihan sis. Rasa yogurt yang masam, ditambah dengan kesegaran buah dan kerangupan coklat crunch, bergabung dengan rasa sos caramel yang manis, perghhh memang tak boleh describe betapa heavennye bila makan. Sis bagi 5 bintang kat sos caramel dia. Sedap oii.

Selain tu, ramai yang suka llao llao ni sebab yogurt ni sgt lawa dalam gambar, Instagram worthy pic gitew. Search je hashtag #llaollao dalam media sosial, mesti banyak gila gambar llao llao yang cantik2 kuar, macam-macam style. Utk instagrammers, pic llao llao ni memang nampak ohsem!

Lepas je try llao llao buat kali pertama, terus je craving! So sis ajak ler encik somi gi IOI City Mall Putrajaya. Kat sini pun ada cawangan dia tau. Kali ni sis order yang Medium.

Medium sized llao llao (RM15.90 inc tax)

Sebab sos caramel dia sedap sangat, yang kali kedua ni pun sis masih order sos tu. Tak leh move on lagi ngan caramel sauce dia. Chocolate sauce pun orang kata best, tapi sis belum cuba.

Kat bawah ni sis sertakan pilihan buah-buahan yang ada kat llao llao.


Seterusnya coklat atau biskut (crunch) yang korang boleh pilih.


Finally sos-sos dia yang sedap. Sis baca review ada yang cakap white chococrock tu sedap. Sos coklat putih dicampur kelapa. Yummm. Next time maybe sis akan cuba sos ni plak!


Yang belum cuba tu cepat-cepat la serbu yer. Alternatif yang lebih sihat dari aiskrim. Hehe. Sekian entry sis kali ni. Jumpa lagi, daaa!



Comments

Popular posts from this blog

GARLIC PARSLEY POTATOES dan lain-lain~Hidangan sampingan sihat, mudah & menyelerakan!

Hai semua! Sis tercari-cari mane laa gambar hidangan sampingan atau side dishes untuk Roasted Chicken ala-ala Kenny Rogers dalam fon sis ni! (Untuk resepi Roasted Chicken boleh klik di  SINI ) Skrol punye skrol gambar, haaa dah jumpa pun.. So sis mula la menaip entry ni. Hoho. Firstly, nii dia, GARLIC PARSLEY POTATOES! Kentang lembut dan rasa lemak butter yang enak, menjadikan ia hidangan sampingan kegemaran sis! Jom check out resepi. GARLIC PARSLEY POTATOES Bahan-bahan: - 4 biji kentang (saiz besar), potong wedges - Dried parsley/daun parsley segar, kalau guna yang segar, potong halus - 100gm butter - Garlic powder/serbuk bawang putih - Secubit garam Cara-cara: 1) Rebus kentang sehingga masak. Jangan terlalu lama sampai lembik tau. Cara nak tau kentang dah masak, cucuk dengan garfu, kalau senang nak tanggalkan, maknanya di dalam nya dah masak sempurna. Tos & ketepikan. 2) Dalam saucepan, cairkan butter. Bila dah cair, tutup api. Masukkan garlic powder secuku

King Oyster Mushroom masak Blackpepper~sungguh menyelerakan!

Hi lovelies! Fungus! It sounds hideous, tapi sis suka fungus!!! Dalam ertikata lain, mushroom/cendawan... Hihi. Kali ni sis nak share satu resepi menarik, yang sis olah sendiri menggunakan 'King Oyster Mushroom'. Mushroom ni agak besar drp typical mushroom, lebih tebal, 'meaty' dan kalau anda vegetarian, mushroom ni sangat sesuai sebagai pengganti ayam atau daging! Sis rasa tofu telur sgt sesuai utk incorporate dalam hidangan ni. Ala-ala chinese style gitew! Tadaa... Kuah yg pekat, rasa pedas, manis dan savory, ditambah rasa lembut tofu telur yg mengasyikkan! Chewah! Jom check out resepinya! KING OYSTER MUSHROOM MASAK BLACKPEPPER Bahan-bahan: -King oyster mushroom(1 paket, hiris panjang) -Tofu telur(1 tiub) -3 ulas bawang putih(dimayang) -2 sudu besar(sb) sos tiram -3 sb kicap manis -1 sb sos cili -Serbuk lada hitam(sukatan ikut citarasa) -1 sb tepung jangung, dibancuh sedikit air supaya larut Cara-cara: -Potong tofu telur & goreng seketika. Ket